Atunci când ne aflăm într-un proces de transformare este foarte important să înțelegem cum alegem alimentele potrivite de pe rafturile magazinelor.
Am ajuns în punctul în care trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm și pe care ajungem să le consumăm împreună cu familia noastră, alimente care de multe ori nu știm exact ce conțin. Credem că achiziționăm ceva, când de fapt ajungem acasă și constatăm că am luat cu totul altceva decât am intenționat. Asta se întâmplă fie pentru că nu avem o educație alimentară pusă la punct, fie pentru că nu ne pricepem la a citi cu adevărat etichetele alimentelor.
Impasul acesta se amplifică tocmai pentru că în categoria alimentelor false se regăsesc o sumedenie de produse artificiale, inventate de această industrie alimentară, industrie care încearcă diverse strategii asupra noastră. Astfel că, pentru a ne feri de impactul falselor produse, ar trebui să învățăm să citim etichetele produselor.
În ceea ce privește identificarea alimentelor fake, sunt mai multe categorii de care ar trebui să ne ferim, începând cu produsele de panificație, uleiurile, carnea și peștele care nu au surse de proveniență de încredere, precum și toate alimentele targetate ca fiind „naturale”, prin care ni se creează doar în minte falsa percepție că sunt bio.
Atunci când ne dorim să achiziționăm carne, trebuie să fim atenți la următoarele elemente: Transglutaminaza – lipiciul cărnii, care a fost inventat ca să nu se piardă vreun gram de carne, astfel ca cei care o comercializează să poată valorifica tot, chiar și ceea ce nu e sănătos.
Să luăm drept exemplu, puii naturali: acei pui galbeni din magazine. Data următoare când treceți pragul unui magazin, căutați să vedeți modul în care sunt etichetați puii. „Carne naturală, nu eco, nu bio ci naturală.” Doar pentru a manipula modul în care percepem lucrurile, NATURAL=SĂNĂTATE! Nimic mai fals, acei pui nu sunt nici pe departe naturali, așa cum ne imaginăm noi, ci ei sunt îngălbeniți artificial cu nutrienți speciali chiar înainte de a fi sacrificați și sunt la fel de toxici precum ceilalți pui îndopați cu hormoni de creștere.
Tot în această categorie ar fi indicat să ne uităm și la crenvurști. Dar probabil acesta nu e un subiect chiar atât de nou, nu-i așa? Foarte multe din exponate sunt făcute cu făină din oase, lăsând loc pentru conținutul cărnii să fie de doar aproximativ 12%, infim.
Atenție și la pește, în special la somon. Dacă nu este de proveniență sălbatică, ne mințim singuri că facem o alegere mai sănătoasă. Uleiul de măsline este înmulțit cu ulei de floarea soarelui. În ceea ce privește lactatele de capră, nu sunt integral alcătuite din lapte de capră, ele sunt înmulțite cu lapte de vacă.
Nici pâinea integrală nu este ceea ce pare, ea este colorată cu caramel. Zahărul integral nu este nici el integral întrucât, o bună parte din categoriile de zahăr, sunt colorate cu cafea.
Acestea sunt o bună parte din alimentele false care trec pragul casei noastre. Este important să fim conștienți și prezenți în viața noastră. Prin alegerile nesănătoase, ajungem să ne sinucidem constant, puțin câte puțin. Cel mai trist lucru îl reprezintă faptul că transmitem și celor dragi aceste comportamente alimentare păguboase.