Magie de Craciun

editia III

„Nu am timp sa imi fac prieteni sau sa ma distrez, fiindca trebuie sa ajung rapid acasa ca sa am grija de fratiorii mei mai mici”

Asa a inceput discutia cu Mihaela, eroina familiei Moșmonea in varsta de 16 ani, care in urma cu mai bine de 2 ani a renuntat la toate bucuriile copilariei pentru a deveni „mama” fratilor sai mai mici.

Nici Mihaela si nici cei 5 frati ai sai nu au avut o viata usoara, insa din 2018, viata lor a devenit un adevarat calvar, de cand mama lor i-a parasit (ar fi multe de povestit aici, insa nu vrem sa denigram pe nimeni din cauza alegerilor facute).

Din acel moment, copiii nu au mai fost cautati de mama lor, iar rolul de „mama” a fost preluat de Mihaela, care si-a asumat sa renunte la toate bucuriile copilariei pentru ca fratii ei sa nu simta lipsa mamei, sau cel putin sa le fie putin mai usor.

Totusi, chiar daca viata a devenit dintr-o data foarte grea pentru Mihaela, ea nu a renunt la scoala, fiind in clasa 10-a la un liceu din Balș. 

Insa acest lucru ii face viata si mai dificila, fiindca de luni pana vineri pleaca de acasa la ora 06:00 dimineata si face naveta la Bals pentru a-si continua studiile, fiindca viseaza la un viitor mai bun.  

De asemenea, imediat ce termina orele de clasa, pleaca rapid cu naveta inapoi in satul unde locuieste, fiindca trebuie sa le gateasca fratilor sai, sa ii spele si sa faca temele cu ei.

Asadar, in loc sa ramana cu colegii sai si sa se distreze ca orice adolescent de varsta ei, Mihaela a ales sa nu isi lase fratiorii mai mici la greu si astfel a preluat rolul de „mama” in familia Moșmonea.

Cuvantul „erou” poate avea multe descrieri, insa Mihaela este definitia perfecta a unui erou autentic, care pune binele celor dragi inaintea binelui propriu.

Acum, hai sa cunosti familia Moșmonea, care isi duc traiul in Pârșcoveni, un sat din judetul Olt.  

Despre Mihaela deja ai aflat mai multe informatii, asadar din familia ei mai fac parte tatal sau Dumitru, in varsta de 51 de ani, care lucreaza ca muncitor necalificat in constructii impreuna cu fiul cel mare Marian, in varsta de 19 ani si care castiga sub salariul minim pe economie. 

Nu doar ca au un castig foarte mic, dar primesc banii din „joi in Paste”, fiindca nu lucreaza cu contract de munca, neavand calificare, si astfel sunt la voia celui care ii cheama la munca. Mai mult, in zona lor se gaseste foarte greu de lucru, fiind o zona cu potential economic redus.

Din aceasta familie mai fac parte inca 4 ingerasi, care se bucura de toata atentia si ingrijirea surorii lor mai mari, care a preluat rolul de „mama” in familia lor.

Este vorba despre Dănuț in varsta de 5 ani, Alexandra in varsta de 10 ani, Angi in varsta de 11 ani si Nicu in varsta de 13 ani.

Ei sunt familia Moșmonea, o familie care a ales sa ramana aproape si sa se sustinta reciproc, chiar daca mama lor adevarata le-a adus in viata cea mai mare provocare.

Cu totii meritam sa traim o viata decenta, insa nu toti am avut acest noroc.

Pentru multe familii o viata decenta pare ceva IMPOSIBIL.

Din acest motiv, te invitam si pe tine alaturi de noi sa facem IMPOSIBILUL POSIBIL pentru aceasta familie plina de ingerasi, care traiesc in cele mai grele conditii.

In acest moment, casa in care locuiesc sta sa cada pe ei. Casa dispune de 3 camere foarte mici, de circa 10 metri patrati, in care isi duc viata 7 suflete, fara bucatarie, fara baie, fara frigider si fara apa curenta.

Sunt nevoiti sa mearga zilnic la vecini sa ceara apa pentru baut, gatit si spalat la “lighean” in aceasi apa, ca sa le ajunga.

De asemenea, fiindca camerele sunt extrem de mici (cat sa incapa patrurile), hainele lor sunt tinute intr-un sifonier vechi, pe veranda casei in frig si umezeala, precum si intr-o magazie care arata ca dupa bombardament. 

Fiind singurele locuri in care isi pot depozita hainele, acestea sunt un adevarat cocktail de microbi, care le poate afecta grav sanatatea, mai ales ca multi dintre membrii familiei au varste foarte mici si sunt mai predispusi la boala.

Nici in ceea ce priveste gatitul, lucrurile nu sunt deloc roz in familia Moșmonea, fiindca nu au nici bucatarie, nici masa in casa unde sa manance cu totii.

Asadar, gatesc la soba intr-una dintre camere si mananca la masa din curte, chiar daca afara este din ce in ce mai frig.

Frigider nu au, deci sunt nevoiti sa stocheze cat mai putina mancare perisabila pentru a nu se strica, iar asta le face viata si mai grea.

Este foarte dificil pentru un copil sa se dezvolte sanatos si armonios atunci cand mananca zi de zi cartofi prajiti sau orez cu legume, insa acestea sunt posibilitatile maxime pe care le au in acest moment.

Totusi, magia poate aparea si in casa lor, daca noi le vom acorda putin ajutor.

Cu mic cu mare, vom reusi sa aducem Magia Sarbatorilor in casa acestor ingerasi.

Cu mic cu mare, vom reusi sa ii facem viata mai usoara eroinei noastre Mihaela, astfel incat sa poata avea grija de fratiorii sai mai mici in conditii cel putin decente.

Impreuna putem transforma IMPOSIBILUL in POSIBIL si astfel sa aducem o raza de sparanta in casa acestei familii minunate, care a ales sa ramana aproape si sa se sustinta reciproc, chiar daca mama lor adevarata le-a adus in viata cea mai mare provocare.

Atat Mihaela, cat si ceilalti membrii ai familiei sale, merita sa traiasca o viata decenta, iar viitorul lor depinde direct de ajutorul nostru.

Asadar, si tu poti fi parte din acest viitor mai bun al familiei Moșmonea.

Si tu poti aduce un strop de speranta in casa lor, donand suma pe care ti-o permiti.

Cu mic cu mare, cu mult cu putin, vom reusi sa atingem obiectivul de a strange 60.000 lei.

Banii vor fi gestionati de catre Asociatia “Fiti Buni” pentru:

Hai sa transformam IMPOSIBILUL in POSIBIL si sa le oferim speranta unei vieti mai bune acestor oameni minunati, care acum trec prin momente extrem de dificile.

Spune si tu „DA! VREAU SA AJUT” si hai sa aducem magia Craciunului in casa lor.

Mai jos, poti dona direct cu cardul suma cu care doresti sa sustii o viata mai buna pentru aceasta familie plina de ingerasi.

Pana acum s-au donat: (43.798 lei / 60.000 lei)
Procent Sume Donate 73%

sau doneaza prin transfer bancar direct in cont:

IBAN: 

Banca: BANCA TRANSILVANIA , SC BODY TRANSFORMER S.R.L.

IMPORTANT! Banii sunt colectati de catre SC BODY TRANSFORMER S.R.L. si donati integral Asociatiei „Fiti Buni” pe baza de proces verbal conform extrasului de cont din perioada campaniei.

Organizatori:

Comunitatea „Self Transformer” și Asociatia “Fiti Buni”

Comunitatea „Self Transformer”
și
Asociatia “Fiti Buni”

Parteneri:

Scroll to Top