Diferențele fundamentale între hrană vie și hrană moartă
Din punct de vedere al alimentației, există hrană vie și hrană moartă.
Dacă privim alimentația noastră precum combustibilul, există un combustibil pentru corpul nostru fizic și unul corespunzător pentru corpul cuantic.
Din perspectiva corpului cuantic, putem observa că frecvența alimentelor pe care le mâncăm este mai înaltă. Putem observa, de asemenea, că există și alimentația moartă, care are o frecvență vibrațională extrem de joasă, care te menține în partea joasă a piramidei conștiinței. Un bun exemplu al alimentației cu frecvență redusă este carnea.
Când alegem să consumăm un aliment, este bine să ne întrebăm: „ce hrănește acesta, corpul fizic sau pe cel cuantic?”
Corpul fizic este cel sălbatic, carnal, în timp ce deciziile și realitatea zilnică o co-creăm tocmai din corpul cuantic. Când vine vorba despre hrană vie, aceasta cuprinde categoria elementelor cu o valoare biologică ridicată.
Un bun exemplu în acest caz îl constituie germenii plantelor: de grâu, lucernă, lăstari. Tot în această categorie intră și fructele, oleaginoase crude (pe care le activezi în apă -migdale, nuci, alunele de pădure). Aceasta este hrana vie, ea cuprinde ingredientele care constituie o masă care te înalță.
Aceste alimente se încadrează și în categoria SUPERFOODS, unde includem și spirulina, chlorella, semințele de cânepă decorticată (care sunt absolut fabuloase și care au o valoare biologică uriașă – conțin proteină de înaltă calitate, inclusiv toți cei 8 tipuri de aminoacizi, care nu prea pot fi găsiți în alte surse decât în carne, lactate și ouă), avocado, toată categoria fructelor și a legumelor.
Astfel că, important este să învățăm să privim alimentația ca pe un combustibil. Mâncăm ca să trăim, nu trăim ca să mâncăm. Hipocrate spunea în urmă cu 2000 de ani, „făceți-vă mâncarea medicament!”
Așadar, haideți să privim mâncarea în mod integral, corp-minte-suflet. E important să vedem ce este și unde se duce ea.