Narcis Cernea

Voință vs. Motivație: călătoria transformării tale

Voință vs. Motivație: călătoria transformării tale

Voință vs. Motivație: călătoria transformării tale

Scânteia voinței vs. flacăra motivației 

 

În procesul transformării noastre sunt o serie de pași mici la care trebuie să fim atenți. De cele mai multe ori suntem într-o permanentă fantezie pe care noi nu o sesizăm. Majoritatea persoanelor consideră că, într-un proces de slăbire, cea mai importantă este voința, motivația fiind undeva în exterior, doar de acolo putând fi accesată. Nimic mai fals. Acest lucru te ține într-o fantezie fără să obții rezultate. 

Diferența dintre voință și motivație este uriașă. Voința este energia de început. Este o energie neregenerabilă, ea practic dă startul și aprinde flacăra, atât și nimic mai mult. Acesta este unicul ei scop. În ceea ce privește motivația, ea reprezintă continuitatea unei activități începute. Ea vine din interior, nu din exterior. Ea preia anumiți stimuli din exterior și îți dă un imbold să continui ce ai început. O faci pentru tine, nu pentru că: 

„Cineva arată mai bine decât tine, e posibil ca cineva să-ți fi spus vreo vorbă urâtă, poate ai tendința să consideri că nu aparții, că nu ești integrat social, că nu te recunoști în corpul tău, că nu te accepți așa cum ești.”  

Aceste lucruri vin dintr-o motivație exterioară. Acel moment în care privești lucrurile mai în profunzime și faci un plonjon în inima ta, accesezi toată motivația ta interioară, acel izvor infinit, nesecat de energie la care apelăm, el fiind acel combustibil motivațional. Este combustibil care te susține până la capăt și te face să realizezi absolut tot ce îți dorești în viață. Așadar, rolul voinței este acela de a da startul după care întreaga energie este preluată de motivație. 

Acesta este motivul pentru care în program lucrăm cu spectrul motivațional. Identificarea „De ce-ului” personal. Este necesar să faci un plonjon în inima ta și să înțelegi DE CE faci fiecare lucru. Care este motivul tău? Ce îți dorești să obții? Aflarea unui „de ce” mai profund reprezintă acel izvor personal în care te ancorezi și din care te încarci în momentul în care te simți copleșit și vrei să renunți. 

Pentru a accesa motivația autentică, nu trebuie să accesăm nimic din exterior.

 EA ESTE ÎN NOI. 

Când vine vorba despre a determina care e tipul de motivație care ne face să acționăm, ar fi ideal să ne adresăm următoarea întrebare: 

În situația de față am motivație să fug de ceva care nu îmi place sau să fug către ceva care îmi place?

Acest lucru reprezintă o diferență colosală pentru că, dacă eu fug de ceva care nu îmi place, nu fac altceva decât să repet tiparul redat de povestea personală care deja mă ține în loc. Astfel că, ajung să pun energie într-un sac care nu mă ajută. În momentul în care aleg să fug în direcția care îmi place, deja construiesc o nouă poveste personală, exact așa cum vreau să o trăiesc. Conceptele de negativ și pozitiv sunt doar în mintea noastră. Noi alegem direcția în care decurg lucrurile. 

Spre exemplu, conceptul de gândire pozitivă,, este din punctul meu de vedere, o tendință de a ține lumea într-o hipnoză colectivă. Adevărul despre conceptul de a gândi pozitiv înseamnă negarea negativului și tendința de a fugi de acesta. Cu toate acestea, ajungi să împuternicești de fapt negativul. Cum ar fi să schimbăm gândirea pozitivă, cu una optimistă? În felul acesta, ne conectăm mai ușor cu inima noastră și punem toată energia creativă într-un sac nou. 

Motivația are două straturi interioare. 

  1. Primul strat interior, ușor superficial, se referă la noi. 

„Ce am eu de câștigat dacă îndeplinesc ceea ce îmi este solicitat sau îmi doresc eu să fac?”  

Este un strat puternic, dar nu profund motivațional. 

  1. Cel de-al doilea strat interior de motivație vine din contribuție, din cea mai înălțătoare nevoie a sufletului nostru.

Prin intermediul acestei realizări personale, transformaționale, cum i-am impactat pozitiv pe cei din viața mea? Ce exemplu am fost eu pentru ei? Ce diamante am șlefuit? Ce principii de viață am implementat, cum i-am motivat, care e modul prin care i-am ajutat să ducă mai departe ceva sănătos și profund la nivel transgenerațional?

Astfel că, cel de-al doilea strat este mult mai profund, reușind să depășească cu mult existența noastră personală. 

 

 

Distribuie acest articol

3 PASI pentru a pastra motivatia de a slabi

  In acest articol iti voi oferi 3 PASI pentru a pastra motivatia de a slabi. Timp de citire: 5 […]

Alimente fake vs. alimente reale: cum să faci diferența?

Atunci când ne aflăm într-un proces de transformare este foarte important să înțelegem cum alegem alimentele potrivite de pe rafturile […]

Antrenamentul HIIT – pentru slabit rapid

Timp de citire: 3 minute Antrenamentul HIIT este un antrenament cardio care te ajuta sa slabesti, sa iti tonifiezi musculatura […]

Scroll to Top